Giacomo Puccini

Maiestrul măiestriei

În timpul lucrului asupra operei “Bohemia” s-a format un cerc de prieteni a lui Puccini, numindu-se “Clubul Bohemia”. Compozitorul şi prietenii săi în noapte se adunau în coliba din pădure la lumina lămpilor de gaz, jucau cărţi sau povestiau istorioare. Aici era şi pianul, şi nu rareori stăpînul în prezenţa partenerilor săi se apuca de lucrul său, cerîndu-le părerea despre careva detalii muzicale.

Totul era bine, dar l-a răsărit compozitorul des pleca la lac, în loc să stea în faţa pianului cu coada. Aceasta îi făcea să retrăiască pe editorul operei viitoare şi in deosebi pe soţia sa. Ca să apere toate acestea compozitorul special a invitat într-o zi pe un tînăr pianist ca să joace de dimineaţă melodii din “Bohemia”, în timp ce Puccini se prăpădea la vinătoare.

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi
Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu prezintă în luna MARTIE spectacole renumite de operă și balet: OPERA PEKIN - Invitați speciali din China, precum si creații din repertoriul teatrului: MADAMA BUTTERFLY, LACUL LEBEDELOR, ALBA CA ZĂPADA ȘI CEI ȘAPTE PITICI, GISELLE, CIPOLLINO, SPĂRGĂTORUL DE NUCI și LILIACUL .
Vă așteptăm cu drag la Teatru!!!!
Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04