Gioacchino Rossini

Arestant

Neprivind la aceia, că Rossini scria foarte repede, se intîmpla cîteodata să nu dovedească în timp. Aşa şi s-a întîmplat şi cu uvertura către opera „Otello”, premiera e in faţă, şi uvertura încă nu este gata!

Directorul teatrului „San Carlo” negîndind mult, la atras pe compozitor într-o cameră liberă cu gratii la ferestre şi la închis pe Rossini, lăsîndu-i doar o farfurie cu spagheti, şi i-a promis că pînă nu va fi ultima notă a uverturei, Rossini nu v-a ieşi din această „inchisoare” şi nu va primi mincare. Stînd în închisoare el repede a finisat uvertura.

Aşa a fost şi cu uvertura operei „Soroca-Vorovca”, la care el a compus tot în şa conditii, închis în cameră, chiar compunind-o în ziua premierei.! Sub ferestrele „închisoarei” stăteau lucrătorii scenei şi prindeau foile gata cu note. Directorul supărat le spunea celora care îl păzeau pe Rossini: că dacă nu v-or cădea foile cu note de pe fereastră atunci să-l aruncaţi pe însuşi compozitor!

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi
Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu prezintă în luna MARTIE spectacole renumite de operă și balet: OPERA PEKIN - Invitați speciali din China, precum si creații din repertoriul teatrului: MADAMA BUTTERFLY, LACUL LEBEDELOR, ALBA CA ZĂPADA ȘI CEI ȘAPTE PITICI, GISELLE, CIPOLLINO, SPĂRGĂTORUL DE NUCI și LILIACUL .
Vă așteptăm cu drag la Teatru!!!!
Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04