11 mai 2012 "Giselle" prezentat de copii/ Noutăţi, Evenimente

Vineri, 11 mai 2012, la ora 18.00, Teatrul Naţional de Operă şi Balet în colaborare cu Centrul pentru copii ARTICO Vă invită la o capodoperă a baletului clasic  - „GISELLE" de A. Adam.

       Realizarea acestui proiect susţinut de către copii şi pentru copii contribuie la integrarea tinerilor în circuitul cultural universal. Acesta este un program de atragere şi formare a publicului tînăr şi a viitoarei generaţii, urmărindu-se dezvoltarea gustului pentru balet şi a sensibilităţii estetice a copiilor, pentru care se va aduce bucuria, căldura şi frumosul.

       Spectacolul va fi prezentat în premieră absolută de tinerii elevi ai Centrului pentru copii ARTICO (Giselle – Ana-Maria Cibotaru, Albert – Dionis Macari, etc.), care au însuşit cu dare de sine şi extremă responsabilitate coregrafia marelui maestru, fiind susţinuţi de soliştii TNOB.

„Giselle" de A. Adam prezintă iubirea şi gelozia în paşi de dans, baletul „Giselle" fiind  un punct culminant al romantismului care zugrăveşte viaţa adevarată a omului, cu gândurile şi visurile lui şi bucuria de a trăi până la melancolie şi deziluzie. „Alături de «Lacul Lebedelor», «Giselle» este cel mai bun titlu de balet clasic. Este o mândrie pentru orice Teatru din lume ca pe scena lui să se fie prezentat un astfel de spectacol.

Partiţia principală simbolizează forţa dragostei eterne în faţa trădării şi este una din cele mai complicate din repertoriul dansului clasic.

Vă aşteptăm cu drag!

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04