VINO SĂ ÎNTÂMPINI MĂRȚIȘORUL LA OPERA NAȚIONALĂ

La Teatrul Naţional de Operă şi Balet, opera în patru acte „Boema” – sub bagheta prim-dirijorului Andriy Yurkevich – va deschide joi, 1 martie 2012, ora 18.00, cea de-a 46-a ediţie a Festivalului Internaţional „Mărțișor”, la care sunt invitați toţi admiratorii Artei şi Frumosului.

”La Boheme” este cea mai melodioasă operă a lui Giacomo Puccini, bazată pe o suită de întâmplări din viaţa boemei artistice din Parisul anilor 1830, un emoţionant poem de dragoste, mărturie unică de tandreţe şi lirism. Deşi povestea are loc în secolul 19, universalitatea popularitatea piesei transpun realitatea şi simplitatea caracterelor, precum şi stilul lor de viata, comună pentru toate vârstele, în epoca noastră modernă, îndemnând publicul să se manifeste empatie cu ceea ce este se intampla pe scena.

Opera, în care compozitorul excelează prin melodicitate, va oferi prilejul să ascultăm arii, duete  şi ansambluri celebre într-o interpretare unică.

Publicul va avea fericita ocazie s-o admire pe soprana de excepţie, mândria Republicii Moldova - Olga Busuioc, care va evolua în rolul Mimi. Alături de ea partiția Musettei va fi interpretată de italianca Anna Corvino. Iar celebrul bas din Turcia Bülent Ateşoğlu va încânta publicul chișinăuian de data aceasta în rolul lui Collin. Partiția responsabilă a lui Rodolfo îi va reveni ucraineanului Vladislav Goray. Tânărul Valeriu Caradja are sarcina nobilă de a prelua rolul lui Marcello, prezentând partiția ca debut. În spectacol, de asemenea, îsi vor da concursul impresionantul cor şi orchestra TNOB.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet oferă iubitorilor baletului pe data de 9 martie, ora 18-00 cel mai aşteptat cadou, care readuce în prim-plan magia împlinirii visurilor - povestea „Spărgătorul de nuci” de P.Ceaikovski.

"Spărgătorul de nuci " prezintă extraordinarele aventuri ale Mariei, fetiţa care având o imaginaţie foarte-foarte bogată, aşa cum au toţi copiii, a cunoscut lumi - de pildă Joclandia - pe care oamenii mari nu sunt în stare să le cunoască. Cel care o conduce în lumile minunate este Spărgătorul de nuci, viteazul care o apără şi de atacul obraznicului Rege al Şoarecilor.

În spectacol vor evalua prim-soliştii de balet Cristina Terentiev Maestru în Artă (Marie), Alexei Terentiev Artist Emerit (Prinţul) , Igor Gherciu (Drosselmeyer).

Cristina și Alexei Terentiev uimesc prin extraordinara disponibilitate originală de abordare a personajelor pe care le "traiesc" cu o daruire tota1ă, reuşind să încînte de fiecare dată publicul. Deosebit de frumoasă, sensibilă, expresivă, solista cucereşte prin măiestrie interpretativă deosebită, eleganţă, personalitate şi farmec, puternica emoţie artistică transmisă.

Atmosfera plină de fantasme, armonia în mişcări, prezenţa scenică şi interpretarea excepţională sunt atributele pe care spectacolul le va oferi publicului. Baletul „Spărgătorul de nuci”, pe muzica lui P.I. Ceaikovski, se va desfăşura sub bagheta dirijorului Svetlana Popov.

Trupa de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet va depăși în cadrul Mărțișorului hotarele Chișinăului, unind cele două maluri ale Nistrului. Spectacolul Giselle va prezenta pe data de 3 martie iubirea şi gelozia în paşi de dans la Tiraspol. Partiţia principală simbolizează forţa dragostei eterne în faţa trădării şi este una din cele mai complicate din repertoriul dansului clasic. Ea va fi susţinută de strălucita solistă a TNOB – Anastasia Homițcaia Artist Emerit, împreună cu Anatolie Ustimov Artist Emerit.

 

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04